Negroni

Negroni je koktejl, který tvoří 1 část ginu, 1 částí sladkého vermutu a 1 částí bitteru (nejčastěji Campari). Je považován za aperitiv a pravidelně se umisťuje mezi 10 nejoblíbenějšími koktejly na světě. Ginový koktejl Negroni patří mezi světovými barmany dlouhodobě k těm nejoblíbenějším. Jeho popularita neustále stoupá i mezi milovníky míchaných drinků.

Ingredience

pro 1 dávku:

  • 3cl ginu
  • 3cl sladkého červeného vermutu (Cinzano)
  • 3cl Campari

Příprava koktejlu Negroni

Do sklenice dejte led, který následně zalijte ginem, vermutem a Campari v předepsaném množství. Na závěr ozdobte kouskem pomeranče. Použijete-li místo pomeranče citrón, jistě nepůjde o zvlášť závažný prohřešek. Negroni pak podávejte nejlépe jako aperitiv. Jeho hořko-sladká chuť totiž skvěle nabudí k jídlu.

Historie koktejlu Negroni

Předchůdcem Negroni je Americano, koktejl z Campari, sladkého vermutu a sody. No a předchůdcem Americana je zase Milano-Torino (Mi-To), jehož název kombinuje italská města, odkud pochází ingredience: Milano pro Campari a Torino pro sladký červený vermut. Vznik Mi-To se datuje kolem roku 1860 do Milána. Tady si ho oblíbili američtí hosté, pro které byl ale příliš silný. Sodou ředěná verze proto dostala název po nich. Americano.

Recept na koktejl Milano-Torino (Mi-To)

  • 4,5 cl Campari
  • 4,5 cl červený vermut (třeba Cinzano)

Ingredience nadávkujte na led, pořádně promíchejte a přelijte přes do vychlazené nízké sklenice s velkým kusem ledu. Podávejte ozdobené plátkem pomeranče.

Recept na koktejl Americano

  • 4,5 cl Campari
  • 4,5 cl červený vermut (třeba Cinzano)
  • soda

Do vysoké sklenice nadávkujte Campari a vermut, sklenici naplňte ledem a dolijte sodou. Lehce promíchejte a ozdobte plátkem pomeranče.

Author: italie